2022-04-19

Araştırma Merkezimiz, Çorlu Mühendislik Fakültesi ve Çerkezköy Belediyesi Arasında İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi.

2020 yılının Mart ayında çalışmalarına başlanan, Çorlu Belediyesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi arasında imzalanan işbirliği protokolüne bağlı olarak yürütülen “Çorlu’da Emisyonlardan Kaynaklı Koku Şikayetlerinin İzlenebilirliğini sağlamak amacıyla Koku Derecelendirme (KODER) Mobil Uygulamasının Geliştirilmesi” projesi kapsamında Çorlu KODER (Koku derecelendirme) mobil uygulamasını geliştiren Proje Koordinatörü Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, proje tanıtımında görev yapan proje yürütücüsü Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Can Burak ÖZKAL, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Müjgan YILMAZ ve Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisi Mehmet Furkan TÜLÜN  ile "Koku Derecelendirme" Uygulaması'nın Çerkezköy uygulama alanına ilişkin işbirliği toplantısına Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak işbirliği noktasında katkı sağladık. Çorlu'dan sonra Çerkezköy'de de hayata geçirilecek mobil uygulamanın, yerel yönetimler ile vatandaş arasındaki diyalog ortamını geliştirici adımların atılmasını destekleyici, çevre bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayıcı aşamalarını değerlendirerek, uygulamanın sürdürülebilirlik açısından taşıması gereken özellikleri belirledik.