2022-02-22

Süleymanpaşa Şehir Sağlık Profili

Süleymanpaşa Belediyesi'nin de üye olduğu Sağlıklı Kentler Birliği, Türkiye’de Sağlıklı Kentler Projesi'nin hedeflerini gerçekleştirmek üzere çalışmalarına devam etmektedir. Şehir Sağlık Profili, Süleymanpaşa’da yaşayanların sağlığının ve bunları etkileyen faktörlerin niteliksel ve niceliksel bir açıklaması olup; demografik yapı, sağlık, eğitim, sosyo-ekonomik yapı, sosyal hizmetler, kültür ve sanat, çevre, spor, turizm ve ulaşım başlıklarında Süleymanpaşa’ya ait verileri kapsayan bir çalışmadır. Çalışma için çok sayıda merkezi ve yerel kamu kurum ve kuruluşları, sanayi odası, ticaret odası, üniversite, belediye iştiraklerinin yanı sıra Belediye içindeki ilgili birimler ile yazışmalar yapılmış ve ihtiyaç duyulan veriler temin edilmiştir. Süleymanpaşa’nın güçlü yönleri ile geliştirilmesi gereken yönlerini verilerle ortaya koyan Şehir Sağlık Profili çalışması, sağlıklı kent politikalarının yol haritası olması planlanan Sağlık Gelişim Planı için de bir değerlendirme zemini oluşturmaktadır.

Şehir Sağlık Profili, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Cüneyt YÜKSEL, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Sabri ÇINAR öncülüğünde ve Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mümin ŞAHİN'in desteklerinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gökmen KANTAR, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Burcu TOKUÇ, Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Tevfik SÜTÇÜ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Öğr.Gör.Dr. Miray ÖZDEN tarafından titizlikle hazırlanmıştır.

Süleymanpaşa Şehir Sağlık Profili'ne ilgili linkten ulaşabilirsiniz.